Breng ieder project tot een goed einde via een bouwrecht advocaat

Als je als aannemer, architect, opdrachtgever of andere hoedanigheid te maken krijgt met de constructie van een gebouw, dan is het in de meeste gevallen heel goed om van te voren alvast een bouwrecht advocaat in de arm te nemen. Het komt vaak nogal precies met regels en afspraken als er iets gebouwd moet worden. Je wilt dan ook ten allen tijden voorkomen dat je laat in het proces nog een geschil krijgt met een van de betrokken partijen. Als je van te voren niet contractueel vast legt op hoeveel centimeter van de grens er bijvoorbeeld gebouwd mag worden en daar later over moet twisten, dan loop je als opdrachtgever of aannemer het risico dat alles gesloopt moet worden. Het inschakelen van een bouwrecht advocaat is dan eigenlijk al te laat. Veel vastgoedontwikkelaars bouwen er lustig op los zonder zich al te veel te storen aan de regels of afspraken die ze gemaakt hebben. Daardoor ontstaan er juist allerlei problemen die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo moest onlangs een notoire vastgoed ontwikkelaar in Groningen na een verloren rechtszaak een nieuw gebouw afbreken, omdat de woonflat een paar centimeter te ver op over grens van de buren was gebouwd. Je kunt het risico nemen, maar het is veel beter om alles van te voren duidelijk vast te leggen in het contract, zodat alle betrokken partijen weten waar ze aan toe zijn. Als er dan iets niet goed gaat of als iets tegen het contract in gaat, dan kun je ook meteen zien  wie er fout zit. Er hoeft dan ook geen langdurige en kostbare rechtszaak aan te pas te komen. De bouwrecht advocaat heeft zijn werk immers al gedaan. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat er buiten het contract om toch geschillen ontstaan. Je kunt met onvoorziene omstandigheden te maken krijgen en mensen kunnen van gedachten veranderen en ergens in een later stadium alsnog een probleem van maken. Als je er dan niet onderling kunt komen, dan kan een bouwrecht advocaat zeker uitkomst bieden. Wat het probleem ook is, zolang je te maken hebt met het bouwrecht, dan kun je bij damste terecht voor een bouwrecht advocaat. Deze kan je bijstaan tijdens de verschillende stadia in het bouwproces; van het opstellen van de contracten en mediation tussen de betrokken partijen tot en met het behartigen van jouw belangen in de rechtszaal. 

Neem contact op met de bouwrecht advocaat via damste.nl

Indien je een advocaat nodig hebt, dan kun je terecht op de website van damste.nl. Via de site kun je een contactformulier invullen, maar je kunt ook direct contact opnemen door te bellen met het advocatenkantoor. Je kunt dan een afspraak maken voor een eerste gesprek zodat je samen met de bouwrecht advocaat kunt kijken wat er zoal mogelijk is. Daarna kun je besluiten om al dan niet in zee te gaan met damste Advocaten. 

De verschillende rechtsgebieden van damste 

Als je geen probleem hebt binnen het bouwrecht, dan kun je uiteraard ook bij damste terecht. Het bouwrecht is slechts 1 van de vele specialisaties van dit advocatenkantoor. Zo kun je ook een beroep doen op damste voor problemen binnen rechtsgebieden als: 

  • Gezondheidsrecht
  • Erfrecht
  • Familierecht