Een taxatie in Utrecht

Een taxatie Utrecht kun je onder andere nodig hebben voor de aankoop van een nieuwe woning in Utrecht. Bij deze taxaties wordt er met allerlei aspecten rekening gehouden om zo de huidige marktwaarde van de desbetreffende woning te taxeren. 

De belangrijkste aspecten bij de taxatie 

Bij een taxatie Utrecht is het belangrijk dat de makelaar de wijk goed kent omdat er niet alleen rekening gehouden wordt met de aantal vierkante meters van de woning. Er wordt bij een taxatie namelijk ook rekening gehouden met de bouwkundige staat, de luxe en afwerking, de ligging en de planologische ontwikkelingen. Bij het taxeren van een woning is het daarom erg belangrijk dat de taxateur de wijk goed kent en vergelijkbare woningen dagelijks ziet en weet wat er in de wijk afspeeld. Zo wordt is dus niet alleen naar de vierkante meters gekeken maar naar wat de woning juist geliefd maakt. 

Een taxatierapport voor een verdeling 

In sommige gevallen is een taxatierapport van een woning nodig om vast te stellen tegen welk bedrag een partner de ander uit zou willen kopen. Een taxateur Utrecht kan dit ook verzorgen. 

taxatie Utrecht

De makelaardijen in Utrecht

Een taxateur moet onafhankelijk zijn en mag vanaf zijn standplaats niet meer dan 10km hemelsbreed taxeren. In Utrecht is dit echter niet het geval en mag dit tot 20 km. Een taxateur mag daarom woning in Amersfoort en Hilversum taxeren maar een taxateur uit Amersfoort of Hilversum mag dit niet.