Gefeliciteerd met jullie baby! Een van de dingen die je nodig hebt is een ledikantdeken

Als kersverse ouder wil je natuurlijk alles goed voor elkaar hebben voor je baby. Een ledikantdeken is dan ook een must-have voor in de babykamer. Maar waar dien je eigenlijk op letten bij het kopen van zo’n deken? In deze blog delen we vijf tips die je kunnen helpen bij het vinden van een goede ledikantdeken voor jouw kleintje.

Kies een goede maat

Het is belangrijk dat de ledikantdeken goed past bij de maat van het ledikantje. Meet daarom voordat je gaat winkelen eerst de maat van het matrasje op, zodat je op zoek kunt naar een deken die daar perfect bij past. Een te kleine deken kan namelijk gevaarlijk zijn, terwijl een te grote deken niet goed isoleert.

Bepaal de dikte

Een ledikantdeken is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het ene kindje heeft het immers warmer dan het andere. Let daarom op de dikte van de ledikantdeken bij het kopen ervan. In de zomermaanden is een dunne deken al snel genoeg, terwijl je in de wintermaanden misschien beter kunt kiezen voor een dikkere deken.

Kijk naar het materiaal

Een ledikantdeken is verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo zijn er katoenen, polyester en wol-mix dekens. Katoenen dekens zijn over het algemeen geschikt voor de zomer, terwijl wol-mix dekens lekker warm zijn voor in de winter. Polyester dekens zijn vaak goedkoper, maar kunnen minder ademen waardoor je kleintje het al snel te warm krijgt.

Ga voor een veilige deken

Kies bij het kopen van een ledikantdeken voor een veilig exemplaar. De deken mag bijvoorbeeld niet te zwaar zijn en moet goed ademen, zodat je kleintje het niet te warm krijgt. Let er ook op dat de deken niet te groot is en dat er geen kussens, knuffels of andere dingen in de wieg liggen; dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Zorg voor een goede kwaliteit

Een goede ledikantdeken kan jarenlang meegaan. Kies daarom voor een deken van goede kwaliteit, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Let bij het kopen van een deken ook op de afwerking: zijn de naden bijvoorbeeld netjes afgewerkt en zijn er geen draadjes los?

Samenvatting

Het kopen van een ledikantdeken lijkt misschien simpel, maar er zijn toch een aantal dingen waar je op dient te letten. Door goed op de maat, dikte, materiaal, veiligheid en kwaliteit te letten, kun je een goede keuze maken voor de ledikantdeken van jouw kleintje. Zo zorg je ervoor dat je baby lekker warm en veilig kan slapen.

Bron: Koeka