Investeren in Bitcoin? Hier moet je beginnen

Wie nu wil investeren in Bitcoin is zeker nog niet te laat. Wel is het goed om je te verdiepen in de opties. Dat kan onder andere via sites als bitcoinvisie.com. Enige kennis van de markt is namelijk wel zo prettig wanneer je deze wondere wereld in stapt. Want hoe gunstig beleggingen in Bitcoin ook kunnen zijn: ze brengen ook risico met zich mee. Je moet in ieder geval even onderzoek doen naar de volgende zaken:

  • welke munt wil je in investeren?
  • welke exchange wil je gebruiken?
  • wat voor wallet wil je gebruiken?
Bitcoin

De munteenheid

Bitcoin is een digitale munteenheid. Er zijn tegenwoordig echter velen in zijn soort. Dat wil zeggen dat er ook andere muntsoorten beschikbaar zijn die net zo werken. Enkele daarvan zijn Litecoin, Ripple en NEO. Daarin investeren is ook mogelijk, hoewel Bitcoin natuurlijk wel het bekendste is en je dus ook het meeste uitleg hierover kunt vinden. Ook moet je een bijpassende exchange vinden.

Een exchange

Een exchange is in principe een beurs waar je cryptogeld zoals Bitcoins kunt verhandelen. Het zijn bedrijven die een digitale omgeving hebben opgezet waar dat handelen kan plaatsvinden. Een exchange is de plek waar je geld kunt verdienen aan die beleggingen en als je dus ook flinke winst wil maken is het noodzaak je hier verder in te verdiepen. Er zijn beurzen waar je slechts een enkele munt kunt verhandelen maar er zijn ook soorten waar je meer kunt verhandelen dan alleen Bitcoin.