Is een wbso aanvraag voor jouw bedrijf een optie?

Bedrijven en ondernemers kunnen in Nederland profiteren van verschillende voordelen. Zo kunnen ze soms gebruik maken van de wbso. Wat is dit nu precies en kun jij hier ook gebruik van maken? Het is een fiscale regeling die jou grote financiële voordelen op kan leveren, het is daarom zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. De wbso is bedoeld voor alle ondernemingen die zich richten op innovatie. Op het ontwikkelen of onderzoeken van nieuwe producten, processen of productiemethodes. Kun jij hier met jouw bedrijf gebruik van maken? WBSOburo kan jou helpen met het uitzoeken hiervan en met het aanvragen van deze subsidie.

Toelichting op wbso

Voordat je hier mee aan de slag gaat, wil je waarschijnlijk eerst meer weten over wat de wbso nu eigenlijk precies is. Deze afkorting staat voor:

  • Wet
  • ter Bevordering
  • van Speur-
  • en Ontwikkelingswerk

Met deze regeling wil de Nederlandse overheid er dus voor zorgen dat het aantrekkelijker wordt om speur- en ontwikkelingswerk uit te voeren. Maar wat houdt dit precies in? Het gaat hierbij om innovaties en dan in vrij brede zin. Het gaat bijvoorbeeld om het ontwikkelen van een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuw productieproces. Maar het is ook van toepassing op projecten die bestaande producten, productieprocessen of diensten willen verbeteren. Als je gebruik kunt maken van de wbso, dan kun je de loonkosten voor het project verlagen. Je hoeft dan namelijk minder loonheffing te betalen en dat kan financieel flink aantikken. Aangezien er vaak risico’s zitten bij het werken aan innovaties, is het fijn als je hier financieel in ondersteund wordt door de overheid. Zo wordt het aantrekkelijker om te gaan innoveren of personeel in te zetten voor innovatie. Op die manier kan de wbso er dus voor zorgen dat de ontwikkelingen in Nederland niet stil blijven staan en dat we voorop blijven lopen in de wereld.

Aanvraag

Helaas is het wel zo dat het aanvragen van de wbso nog niet zo eenvoudig is. Dat is eigenlijk met alle subsidieregelingen van de overheid het geval. Regels zijn vaak onduidelijk en de aanvraagformulieren ingewikkeld. Je kunt dan ook wel wat hulp gebruiken bij het doen van een aanvraag. Gelukkig kun je hiervoor WBSOburo inschakelen. Dit bureau heeft veel ervaring met het aanvragen van deze subsidie en zij weten dan ook precies aan welke eisen jij moet voldoen. Door hen de aanvraag te laten schrijven, is de kans een stuk groter dat jouw aanvraag goedgekeurd wordt. Kun je gebruik maken van de wbso, dan zul je ook bepaalde zaken moeten registreren. Ook daarbij kan dit bureau jou desgewenst helpen. Zo weet je zeker dat je achteraf aan kunt tonen dat jouw project daadwerkelijk onder de voorwaarden viel en dat bijvoorbeeld de opgegeven uren klopten met wat je in de aanvraag vermeld had. Het prettige van WBSOburo is dat zij werken op basis van no cure, no pay. Wordt jouw wbso aanvraag niet goedgekeurd door de overheid? Dan hoef je WBSOburo niet te betalen. Wordt de aanvraag wel goedgekeurd? Dan betaal je hun standaard lage tarief van slechts 5%!