Kentekencheck voorkomt veel problemen

Vaak kan het verkopen of aanschaffen van een auto een spannend proces zijn. Je zal jezelf weleens afvragen als je een goede aankoop doet of als je de auto wel voor een goede prijs aankoopt of verkoopt. Met de kentekencheck hoef je niet meer langer in het duister te zijn. Met zo een controle kan je bijvoorbeeld achter het schadeverleden van de auto komen, informatie over de waarde van de auto, onderhoud van de auto en nog veel meer.

Bij het aanschaffen van een tweedehandse auto is het eigenlijk je wettelijke plicht om na te gaan als je een auto koopt die bijvoorbeeld gestolen is of als de gegevens ervan overeenkomen met de papieren die jij in handen krijgt. Doordat alle gegevens van de voertuigen in een database bij de RDW staan geregistreerd, wordt het de criminelen moeilijk gemaakt om auto’s te stelen en valse platen te plaatsen.

Als jij als koper niet voldoende tijd besteed aan de controle, waarbij het bijvoorbeeld blijkt dat de auto wel is gestolen, kan het zo zijn dat er geen enkel bewijs is dat je de auto op een eerlijke manier hebt gekocht en dat jij niet wist dat de auto is gestolen. Soms kun je wel een idee hebben als het gaat om een gestolen auto, het kan dan zijn dat de auto voor een te laag bedrag wordt verkocht of dat de verkoper steeds achter je aan zit om het te kopen.

Bekijk kentekencheckgratis.nl om een eenvoudige kentekencheck te laten uitvoeren. Op deze manier kun je de bovenstaande problemen voorkomen.