Leven is Nederland steeds duurder

Nederlanders zijn een van de gelukkigste landbewoners ter wereld. De economie is sinds de gouden eeuw niet meer zo goed geweest, de opwarming van de wereld pakt positief uit voor het Nederlandse klimaat en de werkplekken liggen voor het oprapen in Nederland. Dat klinkt alsof Nederland het nieuwe paradijs is om te wonen! Toch hoor je steeds vaker wanklanken. De woning markt is niet te doen op het moment. Wanneer je op dit moment je huis wilt verkopen dan ben je spek koper. De overwaarde op huizen is op dit moment gigantisch omdat de vraag naar huizen enorm is. Maar wanneer je jouw huis hebt verkocht vindt dan maar eens een nieuw huis. Een andere wanklank die je steeds vaker hoort is dat ondernemers de helft van hun duur verdiende centen gelijk mogen afdragen aan de belasting. Tuurlijk wordt je de eerste drie jaar geholpen door de overheid maar die plukken de vruchten wanneer je na drie jaar een goed lopend bedrijf hebt. 

Schulden

Door het steeds duurder wordende Nederland komen steeds meer jongeren in de schulden terecht. Studeren is door de nieuwe regeling zo duur dat goed opgeleide mensen met een gigantische studie schuld van school komen. Tuurlijk kunnen ze gelijk aan de slag maar de eerste 35 jaar die ze mogen doen over het aflossen van de studie schuld komen ze niet aan een huis vanwege de schuld en het niet kunnen krijgen van een hypotheek. 

35 jaar af betalen? Moet je dat wel willen 

Geld lenen blijft iets wat uiteindelijk geld kost. Het af lossen van het geleende geld kost uiteindelijk meer vanwege de toegevoegde rente over het bedrag dat je leent. Hypotheek verstrekkers vragen altijd naar bestaande leningen om zo te bepalen welk bedrag je redelijk gezien zou kunnen af staan aan het aflossen van je hypotheek en nog steeds normaal te leven.