Onbetaalde rekeningen? Schakel een incassobureau in

Het is tegenwoordig enorm makkelijk om het internet op te gaan en bestellingen te plaatsen. Vaak kun je achteraf betalen en dus kun je voordat je een cent hebt overgemaakt al genieten van het bestelde artikel. Dat is gunstig voor de klant, maar niet altijd even gunstig voor de winkelier, ondernemer of leverancier. Zij moeten immers in veel gevallen wachten op het geld. Onder normale omstandigheden is dit niet zo erg, want als iedereen betaalt, dan komt het geld vanzelf eens een keer binnen. Mensen krijgen meestal een betalingstermijn van 2 weken en nog eens 2 weken na de eerste herinnering. 9 van de 10 mensen zal uiteindelijk voor de uiterlijke betalingstermijn wel betalen. Maar er zijn altijd mensen die dat toch niet doen. In dat geval kun je nog een laatste waarschuwing sturen met de berichtgeving dat er een incassoprocedure wordt ingeschakeld. Mensen die het oprecht zijn vergeten of bij wie de post niet goed is aangekomen, zullen bij een dergelijke brief meestal wel tot betaling overgaan. Maar er zijn ook mensen die de brieven ontvangen, deze ook lezen en uiteindelijk toch gewoon niet betalen. Gelukkig is dit bij de meerderheid van je klanten niet het geval, maar het komt zeker voor. Het is belangrijk dat je zelf niet teveel aandacht en tijd besteedt aan zulke wanbetalers. Daarom kun je jezelf ontzorgen door op basis van no cure no pay een incassobureau in te schakelen. Zij gaan dan voor jou aan het werk om je geld op te eisen en jij kunt zelf gewoon aan de slag met de andere bezigheden binnen je bedrijf die je aandacht vragen. Het incassobureau zal volgens de juiste stappen verhaal gaan halen bij de debiteur. Men volgt hierbij de stappen die juridisch geldig zijn, zodat alles volgens de wet verloopt. Natuurlijk zal men niet meteen dreigend naar de debiteur toe zijn, want je wilt immers wel een goede klantrelatie onderhouden. Je weet immers nooit wat er achter zit en waarom men niet betaalt. Je kent de omstandigheden niet en dus moet je zien te voorkomen dat je mensen tegen het zere been stoot. Tegelijkertijd wil je wel gewoon je geld en dus moet de onderste steen wel boven. Het incassobureau van Bill Incasso kan jou hierbij helpen. Kijk dan ook gerust eens op de website van billincasso.nl voor meer informatie over dit incassobureau. Je ziet dan ook meteen hoe zij te werk gaan en wat zij voor jou kunnen betekenen. 

Neem contact op met Bill Incasso voor een professioneel incassobureau

Als je op zoek bent naar een geschikt incassobureau, dan kun je terecht bij Bill Incasso. Zij volgen altijd de volgende stappen: 

  • Gratis pre-incasso
  • Minnelijk incassotraject
  • Gerechtelijke incasso

Het is natuurlijk te hopen dat de tweede en derde stap niet nodig zijn en dat de debiteur na een laatste herinnering toch betaalt. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is het goed om te weten dat dit incassobureau voor jou tot het uiterste gaat om alles tot een goed einde te brengen. 

Kijk op de site voor meer informatie

Als je vast wat meer wilt weten over dit incassobureau en het traject dat zij bij een incasso procedure doorlopen, dan kun je terecht op billincasso.nl