Eenvoudig BTW terugrekenen met deze methode

Wil jij eenvoudig je BTW terugrekenen, dan raad ik je aan om deze hier met de calculator uit te voeren. Met deze tool kan je namelijk eenvoudig uitrekenen welk bedrag je overhoudt na aftrek van de BTW. Zelf kwam ik achter deze website en met behulp van de rekenmachine kon ik al snel het bedrag exclusief de BTW berekenen. Hierdoor wist ik eenvoudig op welk bedrag ik zou uitkomen, waardoor ik eenvoudig dit bedrag kon herleiden. Door gebruik te maken van de formule die wordt gebruikt in de calculator, weet je zeker dat je geen fout kan maken in het maken van de berekening.

Zo maak je de berekening

Bij de BTW terugrekenen hoort een eenvoudige formule die je kunt gebruiken om je gewenste bedrag uit te rekenen. Het eerste wat je moet doen is het bedrag door honderd delen en vervolgens het percentage er bij optellen. Daarna vermenigvuldig je de uitkomst met het bedrag waarmee je rekent. In de meeste gevallen zal je met een percentage van 21 procent te maken hebben, dus kan je deze gebruiken voor het uitrekenen van het bedrag. Zelf vind ik deze berekening er makkelijk en kan ik in twee stappen snel en secuur het benodigde bedrag uitrekenen. 

BTW terugrekenen

Calculator gebruiken als tool

Naast dat je de formule kunt gebruiken om het bedrag exclusief de BTW uit te rekenen, is het ook mogelijk om een andere tool te gebruiken. Ik gebruik zelf ook wel eens de calculator die je in staat stelt eenvoudig het bedrag te berekenen. Je hoeft hier alleen maar het percentage in te vullen van de BTW en het bedrag waar je mee rekent. De calculator doet vervolgens al het werk voor jou, zodat je ook geen fouten kan maken in de berkening. Zoek je dus een machine die eenvoudig de BTW van het bedrag kan aftrekken, dan raad ik je zeker aan om de rekenmachine hier te gebruiken.