Hoe kun je kosten makelaar vergelijken?

Voordat je een makelaarskantoor inschakelt, wil je natuurlijk eerst weten welke kosten de makelaar in rekening brengt. Hoe hoog deze ongeveer zijn en welke diensten zij precies leveren voor dit tarief. Dan weet jij waar je je op voor moet bereiden. Hoe kom je nu achter de hoogte van dit kostenplaatje? Je kunt natuurlijk op internet zoeken op ‘kosten makelaar’, maar vaak schiet je daar niet heel veel mee op. Veel makelaarskantoren hebben hun tarieven niet online staan, dus ook daar word je niet wijzer van. Aan te raden is het om een bezoek te brengen aan watkosteenmakelaar.nl en daar offertes aan te vragen!

Gemiddelde kosten makelaar

Iedereen wil vooraf graag weten waar hij of zij aan toe is wat betreft het kostenplaatje dat verwacht kan worden. Het is dan ook niet vreemd dat velen online zoeken naar ‘kosten makelaar‘. Wat je dan vooral zult vinden, is het gemiddelde tarief dat makelaarskantoren in rekening brengen. Wat van belang is om op te merken, is dat veel makelaardijen niet werken met een vast bedrag, maar met een percentage van de verkoopsom. Dit wordt ook wel courtage genoemd. Je kunt dus vaak geen exacte bedragen naast elkaar leggen en makelaarskantoren kunnen hierdoor ook niet exact zeggen hoe hoog het eindbedrag zal zijn. De kosten makelaar zijn immers afhankelijk van de uiteindelijke verkoopwaarde. Gaat deze met een paar duizend euro omhoog of naar beneden, dan verandert het kostenplaatje mee doordat er met courtage gewerkt wordt. Ga je offertes van makelaars vergelijken, let dan dus niet op het bedrag dat zij noemen, maar op het percentage dat zij in rekening brengen. Ze werken namelijk altijd met een schatting van de verkoopprijs en baseren daar hun offerte op. Maar de verkoopprijs kan zomaar hoger of lager worden. Kijk voor een goed beeld van de kosten makelaar daarom altijd naar het percentage dat zij in rekening brengen!

Diensten

Gemiddeld genomen zal dit percentage op ongeveer 1,4% van het verkoopbedrag liggen. Zo heb je een beetje een beeld van wat normaal is. Maar wil je echt een goed beeld krijgen van welke kosten de makelaar rekent, dan vraag je dus offertes op. Daarbij let je dus op het percentage dat zij in rekening brengen, maar ook op de diensten die zij daarvoor leveren. Daar zit namelijk nogal verschil in. Waar het ene kantoor echt een totaalpakket levert, brengen andere kantoren verschillende diensten extra in rekening. Als je een goede vergelijking wilt maken van de kosten, makelaar en het verkoopproces, moet je dus op veel meer punten letten dan alleen de prijs! watkosteenmakelaar.nl kan jou daarbij helpen! Bij hen profiteer je van:

  • gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
  • snelle reacties met kostenplaatje en beeld van dienstverlening
  • hulp bij het ontdekken van de juiste keus voor jou

Dat laatste is zeker belangrijk, voor de ene persoon is het ene makelaarskantoor een goede keus, terwijl iemand anders juist weer beter voor een ander kantoor kan kiezen. Dat heeft onder andere te maken met wat jij van een makelaardij verwacht wat betreft de te leveren diensten. Wil jij meer weten over de kosten die makelaar kantoren rekenen? Kijk dan eens op watkosteenmakelaar.nl!