Hoeveel kinderbijslag kan ik krijgen?

Hoeveel kinderbijslag kan ik krijgen?

De hoogte van de kinderbijslag is verschillend. Je vraagt jezelf misschien af hoeveel kinderbijslag kan ik krijgen, maar dit is afhankelijk van de leeftijd en het aantal kinderen. Als een kind namelijk ouder is dan zes jaar krijg je ook meer kinderbijslag. Is een kind twaalf jaar, dan gaat de kinderbijslag weer omhoog. Er zijn dan namelijk ook meer kosten voor een kind, te denken aan studie bijvoorbeeld.

Andere situatie

Het kan zijn dat je kind niet bij je thuis kan wonen omdat hij ernstig gehandicapt is. Dan heb je ook vele kosten. Het is soms mogelijk dat er dan tweemaal kinderbijslag wordt aangevraagd en wordt gegeven.download movie Conni und Co 2 – Rettet die Kanincheninsel 2017

Regelgeving van kinderbijslag

Als je kind voor 1 januari 1995 is geboren dan wordt er gekeken naar het aantal kinderen waar je kinderbijslag voor krijgt. Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer kinderbijslag je krijgt voor een kind dat voor 1995 is geboren. Ben je op of na 1 januari 1995 geboren, dan is de kinderbijslag in 2011 per kind als volgt: 0 tot en met vijf jaar: 194,99, 6 tot en met 11 jaar 236,77 en 12 tot en met 17 jaar 278,55 per kwartaal. Ieder jaar veranderen de bedragen van de kinderbijslag, het kan een aantal euro omhoog of omlaag gaan. Toch kan het zijn dat je nog niet rond kunt komen met de kinderbijslag die je nu krijgt, dan kan er altijd bezwaar worden gemaakt. De situatie wordt dan bekeken en misschien dat er wat aan gedaan kan worden.