Waar kan ik kinderbijslag aanvragen?

Waar kan ik kinderbijslag aanvragen?

Via de website van de SVS, de Sociale Verzekerings Bank kun je de kinderbijslag aanvragen. Er zijn dan een aantal mogelijkheden. Het is namelijk afhankelijk van je situatie, is het zo dat je in Nederland woont en je kinderen ook in Nederland zijn geboren? Of woon je buiten Nederland? Het kan ook zijn dat je sinds korte tijd woont en werkt in Nederland, misschien bevindt u zich wel in een heel andere situatie, hoe dan ook, het aanvragen van kinderbijslag is per situatie afhankelijk.

Welke opties zijn er?

Als je kind in Nederland is geboren dan dien je binnen twee tot vier weken een aangifte te doen van geboorte. Je krijgt dan van de SVB een bericht dat het bericht aan is gekomen en dan kun je via de website de kinderbijslag aan gaan vragen. Het kan zijn dat er dan een kindje bij komt, dan wordt de kinderbijslag automatisch aangepast en hoef je niet alles nogmaals te doorlopen. Het gaat er dus om dat je het de eerste keer goed doet en dan regelt de SVB het verder voor je. Aanvragen van de kinderbijslag doe je dus bij de SVS bank. Dit kan via de website. Je kunt het beste werken met een DigiD code. Op deze manier gaat het in ieder geval veilig.

Mogelijkheden van kinderbijslag aanvragen bekijken

Nu je weet waar je de kinderbijslag aan kunt vragen kun je de mogelijkheden gaan bekijken, je weet dan snel of dat je recht hebt op kinderbijslag.