Meer lenen, minder betalen

Het afsluiten van een lening kan verschillende redenen hebben. Zo is gezinsuitbreiding regelmatig de aanleiding voor het afsluiten van een lening. Een kind kost nu eenmaal geld en soms is het spaarpotje net niet genoeg om al deze kosten te dekken. Daarnaast kunnen er ook andere redenen zijn om een lening af te sluiten. Zo wordt er regelmatig geld geleend bij een bank voor de aanschaf van een nieuwe motor, auto of boot. Ook wanneer iemand van plan is om zijn of haar droomhuis te gaan kopen, wordt er vaak gekozen om een lening af te sluiten. 

Beslissing 

Het afsluiten van een lening is niet iets wat je zomaar even doet. Voor veel mensen is het lenen van geld een grote en belangrijke stap. Het uiteindelijke doel van het afsluiten van een lening is voor veel mensen vaak iets wat zij al heel lang willen en waar zij al heel lang van dromen. Dat zij dit nu eindelijk gaan doen, beschouwen velen als een mijlpaal. 

Met een lening kun je dus je droom uit laten komen, maar het is goed om te weten dat er een aantal voorwaarden en eisen zitten aan het lenen van geld. Een lening afsluiten kost namelijk ook geld. Wanneer mensen geld lenen, moet er ook een bedrag aan rente betaalt worden aan de bank. Het percentage aan rente kan soms hoog oplopen, waardoor er toch hoge kosten ontstaan. Daarnaast is het goed om te weten dat je bij een lening altijd vast zit aan een looptijd. Met looptijd bedoelen we de tijd waarbinnen een lening afbetaalt moet worden. Zowel het percentage aan rente als de looptijd voor het afbetalen kunnen verschillen per bank. Verdiep je daarom goed in de procedure van het afsluiten van een lening en kijk goed rond bij verschillende banken. Als je hier even de tijd voor neemt, kan het je in de toekomst een hoop geld besparen. 

Besparen

Om geld te besparen bij het afsluiten van een lening, kun je kiezen voor de optie lening oversluiten. Een lening oversluiten houdt in dat je een grote nieuwe lening afsluit. Met deze nieuwe lening betaal je alle oude kleine leningen af waardoor je een grote lening overhoudt. Het voordeel hiervan is dat je niet over alle kleine leningen een bedrag aan rente moet betalen. In dit geval betaal je nu nog uitsluitend rente over de nieuwe ‘grote’ lening. Je leent dus een groter bedrag tegen een lager bedrag aan rente.