Waarom zwemluiers gebruiken?

Een dagje vertoeven aan het water met je kind of baby is natuurlijk heerlijk. Maar een sanitair ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Gewone luiers zijn gemaakt om ontlasting op te vangen, maar zijn niet effectief bestand tegen water. Door de invloed van water zal de betrouwbaarheid afnemen van de gewone luier. Zwemluiers zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen water en beschermen op meerdere vlakken uw kind en de omgeving.

zwemluiers

Gezondheid kind en omgeving

Diverse gezondheidsorganisaties wereldwijd adviseren het gebruik van deze speciaal ontwikkelde luiers. De gezondheid van mensen komt in gevaar door verschillende bacteriën die aanwezig zijn in onze uitwerpselen. De luiers voorkomen de verspreiding van de E-coli bacterie. De bacterie is van nature in het menselijk lichaam aanwezig en heeft daar een belangrijke functie. Als deze echter in water terecht komt en mensen deze poepbacterie binnen krijgen, kunnen ze schade veroorzaken. Voor kinderen en ouderen kan deze bacterie zelfs gevaarlijk zijn. Ook de verspreiding van fecale bacteriën, wordt met de stevige luiers tegengegaan. Deze bacteriën kunnen darmontsteking, hepatitis A en hoge koorts veroorzaken als ze aanwezig zijn in het water.

De voordelen van speciale luiers om te zwemmen.

Deze luiers absorberen minder water dan reguliere luiers. Hierdoor is de bewegingsvrijheid van het kind groter minder groter. Het water wat bij een reguliere luier wordt geabsorbeerd zorgt voor extra gewicht en minder bewegingsvrijheid bij het kind. Door de absorptie van water zullen normale luiers ook eerder stuk gaan of loslaten. Hierdoor zullen ze de verspreiding, van aanwezige ontlasting in het zwemwater ook eerder plaatsvinden.

Waarom kiezen ouders voor zwemluiers?

Natuurlijk is de belangrijkste reden de gezondheid van het kind of de baby die lekker in het water kan spelen. Maar naast deze reden hebben deze luiers nog wat meer voordelen volgens ouders:

  • Ze zijn eenvoudig aan en uit te doen en sterker dan de reguliere luiers.
  • Geven het kind de bewegingsvrijheid om lekker te spelen en zijn minder snel toe aan vervanging.
  • Zijn verkrijgbaar in leuke kleuren en met mooie prints, waardoor een extra zwembroek vaak overbodig is.
  • Zwemluiers zorgen dus niet alleen voor de veiligheid van het kind en de omgeving, maar zijn ook handiger in gebruik dan reguliere luiers in en om het water.